Un skype per a l’èxit

16 d’octubre de 2015.

A quasi 900 Km de distància m’esperen els alumnes de l’IES la Cartuja de Granada, amb el seu entusiasta professor José Miguel García Prados.

Un d’aquests mestres que gaudeix amb els seus alumnes i que mai està satisfet amb el que pot donar. I creua els límits d’allò obligatori i allò estàndard i busca i busca i busca fins que trobar les eines que puguin ser útils als seus alumnes, no a l’aula, sinó a la vida. I això és d’agrair. Per aquest motiu vaig acceptar col·laborar amb ell i connectar-me amb els seus dos grups del Grau Superior d’Administració i Finances a través de Skype per resoldre els seus dubtes i fer-los algunes recomanacions per a la seva entrada en el món laboral.

L’experiència va ser un èxit. Tot i no veure les cares dels meus estudiants, els vaig poder conèixer durant una setmana pels seus missatges i mencions a Twitter. I a classe, podia escoltar els seus riures, aplaudiments i fins i tot la seva respiració. Atentíssims van estar.

La llista de preguntes va ser llarguíssima: consells per tenir una bona imatge professional, com moure les mans, què fer si em poso nerviós, com superar la timidesa, etc.

Per a mi, el missatge final sempre és el mateix: amb voluntat i esforç es pot aconseguir quasi tot. És cert que les coses estan difícils però això ens posa a prova: estimula els més valents i deixa fora de joc els qui no són capaços de comprometre’s, implicar-se i lluitar per un objectiu.

Estic segura que, en un futur pròxim, rebré míssatges d’èxit d’aquests estudiants de l’IES La Cartuja i podrem celebrar-ho amb el seu mestro José Miguel.