Superar la timidesa amb l’ajuda de la comunicació no verbal

Per a moltes persones la timidesa suposa un obstacle difícil de superar. I acaben renunciant a tot tipus de metes que de bén segur podrien aconseguir.

La veritat és que qualsevol de nosaltres s’ha sentit incòmode en algun moment, davant d’un desconegut, en una situació social nova, davant d’uns superiors o quan veiem a la persona que volem seduir. Hi ha tímids que no ho són sempre, solament davant determinades situacions. I gens d’això és dolent ni patològic. Simplement és un reflex de la nostra inseguretat i alguna por, que ni tan sols podem justificar. Som éssers complexos i hem d’acceptar que no sempre actuem com ens agradaria.

El positiu és que es pot millorar cada dia i un pot entrenar unes habilitats per modificar la seva conducta, sentir-se més segur i, com a conseqüència, canviar la imatge que percebran els altres.

En aquest vídeo d’ “A punto con la 2”, emès el dia 11 de juliol de 2016, veiem el comportament típic dels tímids. Si detectem en nosaltres mateixos aquests comportaments, podrem esforçar-nos en actuar de forma diferent, a l’estil dels més extrovertits. Ho aconseguirem practicant a casa i en situacions reals. A poc a poc guanyarem confiança i això ens situarà en un cercle virtuós d’autosuperació. Amb els primers passos arribaran els primers resultats satisfactoris i això alimentarà la nostra confiança.

En general, les persones tenim necessitat de comunicar-nos, d’integrar-nos en els grups i de tenir relacions agradables i divertides. Que tu siguis una persona sociable no solament et beneficia a tu sinó també a tot el teu entorn, sigui laboral o personal. Val la pena començar aquest camí de millora de la teva comunicació no verbal perquè aconseguiràs atreure als altres, moltes vegades, sense dir ni una paraula. I això, a un tímid, li facilita la vida.

Si estàs decidit a aconseguir resultats i vols posar en pràctica el meu mètode, consulta La Gran guia del llenguatge no verbal. La tercera part és un quadern per al teu entrenament personal. Per guanyar seguretat en tu mateix i ser una persona oberta i sociable… quan t’interessi. T’ho diu una ex-tímida.