Qui és Teresa Baró

“Poso a la teva disposició tot allò que he après en 30 anys de carrera professional com a empresària, consultora, conferenciant i docent.”

Sóc Teresa Baró. M’he dedicat a l’ensenyament des que asseia les meves nines al sofà de casa per donar-les-hi classes de llengua.

I m’he dedicat sempre a la comunicació, segurament per superar les meves pròpies dificultats i vèncer la meva timidesa d’adolescent.

Avui segueixo treballant en la capacitació de professionals de tots els sectors i nivells per què siguin millors comunicadors. Dissenyo els meus propis programes formatius i treballo a mida per a cada client. I aplico les metodologies que millors resultats m’han donat durant trenta anys d’experiència.

Els meus coneixements es basen en la cerca de les fonts més reconegudes i actuals i en l’experiència personal com a consultora i formadora. Milers de dies de dedicació i milers d’alumnes m’han proporcionat una capacitat d’anàlisi i de transmissió molt útils per als meus alumnes i clients.

Un breu CV

Vaig néixer a Caldes de Montbui, Barcelona, el 1962. Vaig tenir la sort que els meus pares m’estimulessin a estudiar, a ser independent i a moure’m pel món. I, el més important, em transmetessin els valors fonamentals que m’acompanyaran tota la vida.

Des de molt jove em van apassionar la lectura i l’escriptura. Als 15 anys vaig entrar a formar part del consell de redacció d’un setmanari local i creava i presentava un programa de música i poesia a l’emissora local.

El meu interès per la llengua i la literatura em va portar a estudiar Filologia Catalana (Universitat de Barcelona, 1985), i a descobrir de la mà del professor Sebastià Serrano el món de la comunicació no verbal. Ja treballant com a professora de secundària vaig estudiar Tècnic Superior en Publicitat (ICOMI-Barcelona 1991) perquè m’interessava conèixer les eines de persuasió i seducció més eficaces en l’empresa, que, en definitiva, és la comunicació que ens influeix cada dia.

Amb la intenció de dedicar-me a la consultoria i exercir com a RRPP vaig cursar el Màster en Protocol, Cerimonial i RRPP (ESERP, Barcelona 2001), del que després vaig ser professora.

Aquest mateix any vaig fundar la consultoria Icómpani, especialitzada en desenvolupar les habilitats personals de directius, professionals de tots els sectors i polítics.

Des d’aquell moment he treballat intensament en l’àmbit empresarial, privat i públic, per tal de millorar la comunicació a través de programes d’entrenament a mida.

També he realitzat una àmplia tasca docent en diverses universitats i escoles superiors i he format i entrenat, en aquests 15 anys, a milers de professionals: professors, oradors, científics, directius i polítics. Un alt percentatge d’ells han estat dones, per la qual cosa he pogut conèixer de primera mà les dificultats específiques amb què es troben dins el món laboral i he dissenyat per a elles programes d’entrenament exclusius.

He elaborat, a més, nombrosos manuals d’estil, atenció al client i comunicació escrita. Mitjançant Aula Icómpani, actualment VerbalNoVerbal, he desenvolupat, juntament amb els meus col·laboradors, productes específics per a empreses que han ajudat a millorar la seva comunicació, no només amb els seus clients, sinó també amb els seus propis equips. Hem creat llibres d’estil, manuals de comunicació interna i externa, tallers sobre Marca Personal, Oratòria, Llenguatge Verbal i No Verbal, entre altres, que han permès a molts líders i empreses créixer i enfortir-se.

Cada any m’ofereix nous reptes i em submergeixo en projectes que m’obren nous mons. Alguns d’ells estan dins l’àmbit social i hi participo com a voluntària.

 
Em sento feliç ajudant-te a assolir els teus objectius.
 

 

Llibres Publicats

2012
La gran guía del lenguaje no verbal.
Ediciones Paidós

2015
Manual de la comunicación personal de éxito
Ediciones Paidós

2011
Parlar i convèncer / Saber decir
Ediciones del Serbal

2010
Tens un e-mail
Edicions Proa

2013
Guía ilustrada de insultos
Ediciones Paidós

Inteligencia no verbal

2018
Inteligencia no verbal
Ediciones Paidós

 

 

Presència en Mitjans

Com que estic convençuda de la necessitat d’“educar-nos” a tots per tenir una societat millor, crec en la divulgació a través de tots els mitjans. Per això col·laboro habitualment en programes de ràdio i tv, premsa i xarxes socials.

Des de l’octubre de 2011 fins el juny de 2015 vaig col·laborar en el programa Para todos la 2, amb la secció de Comunicació no Verbal, amb periodicitat setmanal. He publicat nombrosos articles en premsa especialitzada sobre temes de comunicació personal i habilitats socials. 

Espero que els meus llibres i els meus vídeos puguin ser una font de vitamines per a les teves relacions amb els altres i també per a tu.

Visita el meu canal de Youtube