¿Per què ens posem sabates de taló, les dones?

No falten detractors d’aquest instrument de tortura dels peus femenins. Les dones xineses se’n van alliberar el 1949 (per una llei que ho prohibia) del cruel costum d’embenar els peus per aconseguir el “peu de lotus”, considerat d’un alt valor eròtic. Les occidentals, caminem sabates que ens poden arribar a aixecar més de 10 cm de terra per la part del taló, de manera que caminem amb el peu gairebé en vertical. ¿No és aquesta una altra forma de crueltat acceptada, fins i tot promoguda, per les pròpies dones? A part dels evidents riscos per a la salut, potencien la imatge de dona objecte, limiten la capacitat d’acció i col·laboren a subjugar-la als desitjos masculins.

No obstant això, la major part de les dones occidentals se les posen, moltes les col·leccionen i en nombroses ocasions són un fetitx. Per què tot i els moviments contraris a aquest costum i de les modes de sabata plana que apareixen periòdicament, se segueixen utilitzant a la feina i a la vida social?

A la secció de comunicació no verbal de Para todos la 2 d’avui veiem com afecten la nostra figura i els nostres moviments els diferents tipus de taló.

Els talons condicionen els nostres moviments