Per a la igualtat, us necessitem a vosaltres, homes

Cada any, quan s’acosta el 8 de març, sentim comentaris de molts homes que reclamen per què no se celebra també el Dia de l’Home.

El primer argument que podríem donar és que aquest Dia Internacional de la Dona no seria necessari si estiguéssim a tot el món en igualtat de condicions i tinguéssim les mateixes oportunitats. Mentre hi hagi desigualtat cal denunciar-la i visibilitzar els problemes que comporta per a tothom. Esperem, que molt aviat, sigui més un dia de celebració per haver superat definitivament la discriminació que no un dia de lluita i denúncia.

El 8 de març i les dues setmanes que l’envolten estan plenes d’actes, conferències, manifestacions i missatges en mitjans i xarxes que contribueixen des de diferents punts de vista a conscienciar i a aportar solucions. La meva posició i la de l’equip Verbal no verbal és sumar-nos al significat d’aquesta data. I no només durant dues setmanes sinó tot l’any.

Volem aportar en positiu. Donar eines perquè el món pugui ser diferent.

I no només ens dirigim a les dones sinó a totes les persones, sigui quin sigui el seu gènere.

  • Perquè sense els homes, no podrem aconseguir una igualtat real.
  • Perquè sense la participació de tots no podrem superar els patrons masclistes que no només afecten les dones sinó que també limiten als homes.
  • Perquè hem de pensar sense estereotips i valorar el que tots podem aportar sense tenir en compte el gènere, l’edat o el color de la pell.
  • Perquè la comunicació s’aprèn i es pot entrenar. I es pot canviar per adequar-la a la realitat de s XXI i perquè sigui més igualitària, constructiva i humana.
  • Perquè aquest canvi cap a la igualtat és en benefici de tota la societat: per aprofitar el talent de tantes dones a les empreses, a la ciència, en l’art, en la política …

A Verbal no Verbal estem molt atents als canvis de la societat i com es preparen les empreses no només per adaptar-s’hi inó també per liderar-los.

Cada any, més empreses i institucions treballen en els seus plans d’igualtat, que abasta condicions laborals, temes de selecció, promoció i formació. I, per descomptat, revisen la seva comunicació tant externa (relacions públiques, publicitat, mitjans i xarxes) com interna (la relació entre els empleats, tant formal com informal, la comunicació escrita, etc.)

Són empreses (moltes vegades liderades per homes) que tenen un objectiu clar: crear les condicions per a una igualtat real d’oportunitats i eliminar d’una vegada per totes una cultura amb rastre de masclisme. I un dels punts clau és treballar la comunicació de les persones, començant per les que lideren.

Perquè moltes vegades, la discriminació no està en les lleis, ni en les normes ni en els procediments, està en el comentari graciós, en el gest inconscient, en el tracte diferent o en els pensaments que no s’arriben a verbalitzar però que condicionen les decisions.

Ha arribat el moment de treballar en aquest canvi de cultura, de revisar la comunicació a l’empresa i de revisar la nostra manera d’expressar-nos com a persones.

Som éssers socials, éssers comunicatius, i d’aquest estil de comunicació depenen les relacions.

Per això, estem segurs que aportant eines i solucions en el Dia de la Dona estem contribuint a una societat millor per a tots, persones de qualsevol gènere.