Parlar en públic des de l’escola: les alumnes de La Vall es preparen per ser bones comunicadores

Més d’un centenar d’adolescents curioses, rialleres, amb llargues cabelleres, uniforme i ulls esbatanats. Entro a l’auditori i m’impressionen en posar-se dretes com si fossin una de sola. Em comenten després les professores que Felip Puig, l’anterior ponent, havia rebut el mateix impacte tot i que a ell se li quadra la policia cada dia.

Com parlar en públic i presentar treballs a La VallAtenció absoluta de les alumnes en aquesta tarda de divendres

Tarda de divendres d’alt rendiment. Participació voluntària, rialles, aplaudiments, preguntes interessants, complicitat. Segurament vaig aprendre més jo que elles.

Aquestes alumnes de 4 º d’ESO de la Vall seran professionals el 2022. Penso en les alumnes adultes que assisteixen ara als meus cursos i les veig deu, vint anys enrere, creuant tímidament les cames, amagant el rostre darrere del serrell, creuant els braços amb incomoditat … És el que fem les dones en aquesta etapa de la vida i seguim fent amb més o menys dissimulació quan ens hem d’enfrontar ja de grans a qualsevol exposició pública. Els gestos d’inseguretat que observo en una executiva de quaranta anys són ja en una noia de quinze.

Lenguaje corporal de las adolescentesCreuament de cames i posició típica d’adolescent

Que important és per a les estudiants d’avui aprendre a expressar-se amb la paraula i amb el cos sota la pressió de les mirades inevitablement examinadores dels públics que s’aniran succeint en la seva vida!

Més informació  a La Vall.

Llibre d’oratòria per a joves.