Movent malucs

En general no estem tan pendents del que fem amb les cames i els peus com ho estem del rostre, per exemple. Podríem dir que de cintura cap avall reflectim amb més transparència el nostre estat d’ànim o el grau de benestar amb el nostre interlocutor.

La zona pèlvica, per la seva banda anterior (és part de l’anomenada zona ventral) conté òrgans vitals i els genitals i tendim a protegir-los de forma inconscient quan ens sentim amenaçats. Al nostre món modern, és simplement que no estem còmodes amb la persona que tenim davant, hi ha un moviment de tancament, de protecció o de fugida, i canviem la posició.

D’altra banda, la pelvis pot actuar com un poderós reclam sexual, especialment per part de les dones.

Remenar i moure els malucs de forma ostensible, té la seva raó de ser natural doncs la forma de la pelvis femenina i la distància que hi ha entre el cap dels fèmurs provoquen aquest balanceig en caminar. A més poden exagerar-ho i utilitzar-ho com a reclam. S’ha comprovat que moltes dones ho accentuen de manera inconscient en presència d’un home que els agrada o simplement quan desitgen agradar. A més, aquest vaivé, també té un efecte en la seva pròpia imatge i percepció de sí mateixes: se senten més femenines i més seductores.

L’atractiu d’uns malucs amples ha estat potenciat al llarg de la història amb complements que arribaven a dificultar enormement la capacitat de moviments de les dones, com el “miriñaque”, del s XVIII.

Avui dia, els patrons estètics de la cultura occidental tendeixen a reduir l’amplària dels malucs però veiem com se segueix considerant atractiva laforma arrodonida d’aquesta part del cos i el moviment sinuós i ondulat a través de moltes danses tradicionals i modernes: la dansa hawaiana hula, danses orientals com la del ventre o el moviment rítmic de Shakira

Els homes, tenen de mitjana una pelvis uns 3 cm més estreta que les dones i és més rígida. Però també la utilitzen, especialment recolzant les mans en la cintura per ressaltar la zona de la virilitat o, en una actitud més càlida i sensual, en els balls del Carib i llatins.

Podem saber el grau d’intimitat i de connexió que hi ha entre dues persones segons com estan les seves pelvis. I també segons com caminen de costat, o on es posen les mans de cadascun. Posar la mà en el maluc d’algú és propi d’una relació íntima perquè està molt prop de la zona sexual. Per això també, si algú amb qui no tenim aquesta relació d’intimitat ens toca en aquesta zona ho considerem una intrusió i un excés de confiança, o directament assetjament.

TB20160407

 

Encontrarás más consejos  en este video del programa A punto con la 2 de TVE (04/07/16).