Les relacions olfactives

Les olors que percebem amb el sentit de l’olfacte ens donen informació tant dels espais  on ens movem com de les persones amb qui ens relacionem. I cal no oblidar que som animals mamífers: tant si són naturals com artificials, les olors influeixen en el nostre comportament i en les nostres relacions.

L’olfacte també influeix en el nostre entorn laboral, i cal tenir-ho en compte perquè contribueixi a generar un bon clima de treball.

Identifiquem les persones per l’olor que desprenen, per la seva empremta olfactiva. Hem de ser conscients de quina olor fem, és una informació que emetem i que les altres persones capten.

La mala olor corporal o un excés de perfum provoquen manca de connexió perquè qui pateixi aquestes olors fortes se sentirà emocionalment distant. I no pot tancar el nas per evitar-les.

Per evitar això, és recomanable tenir bons hàbits d’higiene i en cas d’utilitzar colònies, buscar una fragància compatible amb la nostra empremta olfactiva i que sigui suau. És recomanable ser discret i no abusar d’aromes massa intenses o penetrants, tant per no emmascarar l’olor personal com per no envair l’espai de l’altre ni carregar l’ambient en llocs tancats.

I en relació amb els espais, també cal estar atents a les olors en les dependències en què treballem i que compartim amb els companys. Cal anar amb compte i no abusar d’ambientadors, i procurar no menjar en espais no destinats a fer-ho per evitar olors inoportunes.

snapshot20162706

Trobaràs més consell sobre les olors en aquest vídeo del programa A punto con la 2 de TVE (27/6/16).