La interacció entre cos i estat emocional

El nostre cos és el reflex de Les nostres emocions, actituds i personalitat. El cos es reflex dels nostres pensaments i de com ens sentim. La bona notícia és que canviant el nostre llenguatge corporal podem incidir en Les nostres emocions, actituds i personalitat.

Podem modificar com ens sentim i com ens perceben els altres gràcies a l’acció del cos. És a dir, si em proposo que els meus moviments siguin optimistes, oberts, segurs i confiats, el cervell rebrà aquests estímuls i produirà pensaments i emocions en línia amb el meu llenguatge corporal.

Quan et sents trist o tens sentiments de por o tems enfrontar-te a alguna situació, el cos tendeix a replegar-se, el pit va cap endins, els moviments són lents i sentim les cames i els peus com si estiguéssim carregant un pes; la mirada és baixa, els braços estan encreuats com en posició de protecció i gairebé no gesticulem. Donada la relació que hi ha entre l’actitud corporal i l’estat emocional, els altres poden percebre el que sents en aquest moment tan sols en aparèixer davant seu. Per això, és important que tu sàpigues allò que transmets a l’exterior i busquis tenir-ne el control.

Per progressar cap a una nova manera de sentir-nos i comunicar-nos cal canviar hàbits, trencar rutines que tenim establertes des de fa anys com automatismes i que són per a nosaltres una mena de zona de confort. Cal dedicar energia i temps per al canvi. A base d’entrenament, Podem acostumar el nostre cos a la visibilitat, a l’obertura, a moure’ns amb energia o de forma seductora … fins a arribar a sentir-nos còmodes en aquestes posicions.

Quan estem contents, el pit s’expandeix i el cap deixa d’estar caigut, entre les espatlles per estar amunt, ben col·locat sobre les espatlles. A més, quan estem alegres i amb ganes de relacionar-nos, donem altres senyals de sentiments positius a través del somriure, el to de veu i la gesticulació. Tu et sentiràs bé d’aquesta manera i els altres et percebran també així.

Si repeteixes moltes vegades moviments corporals d’alegria i seguretat, sabràs fer-los i a més et sentiràs segur o segura en aquesta posició. El cos té memòria, per tant, haurà après el llenguatge de la seguretat i un estat emocional alegre per poder activar-lo cada vegada que el necessitis.

bicycle safety