Els meus llibres

Estimo els llibres. És l’últim que tiraria si em faltés espai. Perquè els dec gran part del que sóc. M’han acompanyat sempre: han nodrit el meu saber i m’han impulsat a prendre decisions, m’han permès conèixer els meus defectes i trobar la forma de millorar cada dia.

Amb la il·lusió que els meus llibres puguin fer també això per tu, te’ls presento. Són una mostra del que ensenyo en les meves formacions i un recull de gairebé tot el que sé sobre comunicació, perquè puguis també tu aplicar-ho i aconseguir els teus objectius.

 

2021
Imparables: comunicación para mujeres que pisan fuerte
Ediciones Paidós

 • info

  Aquest llibre és la recopilació de les millors tècniques i consells que Teresa Baró ha ofert durant més de vint anys a milers de dones professionals i directives de tots els àmbits. 

  Aqui tens eines pràctiques per detectar les teves barreres psicològiques i creences limitants i conèixer el teu propi estil de comunicació. T’adonaràs que, en gran part, el teu futur professional és a les teves mans: tu decideixes on vols arribar i sabràs com aconseguir-ho.  

  Les paraules i les frases que utilitzem, l’ús de la veu i del llenguatge corporal condicionen la imatge que projectem, la qualitat de les relacions i les possibilitats d’èxit a la nostra carrera. Però no ens han ensenyat mai a utilitzar aquestes eines de manera conscient i estratègica. 

  Les estratègies per gestionar la teva visibilitat dins i fora de l’empresa, les tècniques per tenir més autoritat en entorns masculins, les fòrmules per tenir converses difícils i ser més assertiva són part del pla d’entrenament per augmentar la teva capacitat de persuasió i d’influència. 

  Aquest llibre és per a dones que no es conformen amb el que tenen, que volen ser reconegudes pel seu talent, que volen trencar tots els sostres de vidre, que volen un salari coherent amb el que aporten i que volen ser respectades en el seu entorn. 

  Si va adreçat específicament a dones és per diverses raons: perquè ens han educat de manera diferent i això acostuma a significar sortir en desavantatge respecte dels homes, perquè ens comuniquem de manera diferent i les nostres condicions familiars i socials encara ens condicionen molt.  

  No es tracta de masculinitzar-nos en la nostra comunicació i lideratge, sino de saber com actuar a cada moment utilitzant les paraules, el to i els gestos més adients per a cada situació. I sobretot, es tracta d’obtenir el respecte, l’autoritat i el prestigi que mereixem en els nostres llocs de feina. 

  Com en els seus llibres anteriors, l’autora ofereix un autèntic entrenament. És molt didàctica i dona pautes, exercicis, plantilles i tests per a un treball pràctic i personalizat, per tal que cada lectora marqui els seus propis objectius i desenvolupi les habilitats que més necessita. 

  A més, trobaràs les fòrmules per conduir converses crucials i situacions incòmodes: anar a una entrevista de feina, demanar una promoció, defensar el teu punt de vista, respondre a una crítica, evitar que et prenguin les idees, impedir que t’interrompeixin en les reunions o reaccionar davant d’un assatjament. 

  Aquest llibre serà un manual de consulta per a les dones emprenedores, predirectives, directives i professionals que troben cada dia ocasions no només per millorar la seva pròpia posició i carrera, sino també per convertir-se en un exemple per a les més joves i influir en l’entorn per avançar cap a una cultura de la igualtat i d’un nou lideratge compartit. 

  Disponible a partir del 20.01.21.

Anar a la botiga

2018
Inteligencia no verbal
Ediciones Paidós

 • info

  A Intel·ligència no verbal trobaràs recursos per a desenvolupar el teu talent comunicatiu i descobriràs com el domini del llenguatge no verbal pot ser la clau de l’èxit.

  En l’era de la tecnologia i l’impacte de la multiculturalitat en les nostres comunitats, és cada vegada més necessari el cultiu de les habilitats de comunicació. No obstant això, la immensa majoria dels ciutadans ens comportem no verbalment de manera intuïtiva, seguint uns patrons culturals adquirits i cedint tot el protagonisme a la paraula. Ens expressem no verbalment, però ens falta conèixer la tècnica i els coneixements per a descodificar els missatges dels altres i adaptar els nostres en funció del que volem transmetre. Pots descobrir més a la meva pàgina sobre la Inteligència no Verbal.

Anar a la botiga

2012
La gran guía del lenguaje no verbal
Ediciones paidós

 • info

  Necessites millorar la teva posició laboral? Creus que tens dificultats per relacionar-te amb els altres? No saps com desenvolupar les teves dots de seducció? T’agradaria tenir una altra imatge?

  Siguem sincers. A tots ens agradaria tenir una capacitat d’influència sobre els altres que ens permetés aconseguir tots els nostres desitjos. D’igual manera, ens encantaria llegir la ment de la gent, saber què pensen de nosaltres i quines intencions tenen.

  El coneixement del llenguatge no verbal ens ajuda a comprendre millor als altres i a ser millors comunicadors. Vaig escriure aquest llibre per a qualsevol persona que vulgui ser més conscient de la seva pròpia imatge i controlar millor les relacions amb els altres, en el terreny laboral i personal.

  Agraeixo als lectors el fantàstic acolliment que ha tingut i que ha permès arribar a 5 edicions.

  Disponible en paper i en digital.

Anar a la botiga

2015
Manual de la comunicación personal de éxito
Ediciones Paidós

 • info

  La fórmula per a la comunicació personal d’èxit consisteix en la suma de tres elements: saber ser, saber actuar i saber comunicar; dominar això pot conduir-nos a tenir un major control sobre les nostres relacions, amb resultats més òptims, tant per a nosaltres com per als nostres interlocutors.

  Aquest és el llibre que m’hagués agradat tenir als 20 anys, quan vaig començar a moure’m al món professional i se’m plantejaven cada dia situacions de comunicació i de “saber estar” que no sabia com resoldre. Estic segura que pot ser una guia molt útil per a joves, per als seus pares i per a educadors.

  Disponible en paper i en digital.

Anar a la botiga

2011
Saber decir
Ediciones del Serbal

 • info

  Vaig escriure aquest manual pràctic d’oratòria pensant en els joves estudiants que han de presentar els seus treballs i que de vegades ho passen molt malament, ja sigui per falta de coneixements, d’experiència o simplement per timidesa. També vaig pensar en els professors, que han d’ensenyar-los les tècniques per superar la por a les presentacions i, a més, avaluar-los.

  Pensant en els més joves, és un llibre d’oratòria bàsic i molt fàcil de llegir i aplicar, i és tremendament útil als més grans amants del breu i essencial.

  Disponible en paper i en digital.

Anar a la botiga Parlar i convèncer (en catalán)

2013
Guía ilustrada de insultos
Ediciones Paidós

 • info

  Aquest és un llibre molt especial: presenta una recopilació dels gestos ofensius més comuns, tant de la nostra cultura, com d’altres foranes. Presenta la part més col·loquial i segurament més expressiva, del llenguatge no verbal, aquesta que no sol sortir en els manuals de comunciació, per ser considerada grollera i inadequada.

  La Guia il·lustrada d’insults conté una fotografia per a cada gest, 67 en total; és un llibre entretingut i ple de curiositats.

  Disponible en paper i en digital.

Anar a la botiga