Els gestos masculins seductors

Les dones sempre ens hem sentit atretes per homes forts i valents, amb bona salut, que ens puguin protegir, i assegurar la supervivència de les nostres cries, a més de proporcionar-nos un determinat estatus social. És una mera qüestió biològica, instint de supervivència. I això s’ha reflectit a cada època en un model d’home diferent. Els homes d’avui mantenen alguns comportaments de seducció dels seus avantpassats que es van adaptant a les noves exigències socials. 
Canvis importants s’han produït en la nostra societat que han incorporat nous valors en el seductor d’avui. Les dones ja no necessiten imperiosament algú que les mantingui o les protegeixi; volen un company amb qui compartir la vida i es responsabilitzi també de la cura dels fills. A més, la tolerància social cap a l’homosexualitat i les seves diferents formes d’expressar-la implica molts models diferents d’home atractiu i d’estils de seducció. Ara els homes més seductors també transmeten tendresa, sensibilitat i valors com el talent artístic o la solidaritat.

Per a molts una de les formes de resultar atractiu encara és gallejar, practicar activitats de risc on la perícia, la força i el coratge són atributs imprescindibles. En els nostres temps, una altra forma de demostrar superioritat és els diners, el poder polític o jerarquia professional. I una altra de molt important: la capacitat dialèctica. Molts homes se senten més segurs en el combat intel·lectual. 

El que tenen en comú tots els seductors és que tracten al seu objecte de desig com si fos l’única persona interessant del món, algú realment important per a ells. Això significa que eviten mostrar-se distrets, dirigir la mirada cap a una altra persona, contestar una trucada de mòbil, escriure un *whatsapp, menjar o beure de manera voraç i grollera, comportar-se de manera egoista i gasiva. 

Accede al vídeo de Para Todos la 2 sobre los gestos masculinos seductores