El poder d’una abraçada

Hi ha gairebé tants tipus d’abraçada com de situacions. Ens abracem per donar la benvinguda i acomiadar-nos, per consolar i protegir, per animar i celebrar, per estimar…

Però no abracem a qualsevol. Aquest gest està reservat al nostre cercle més íntim perquè necessita confiança i generositat. A casa, és una forma més de contacte càlid i afectuós, juntament amb carícies, petons i magarrufes.

Fora de la família i de la parella té un significat més social: és una salutació intensa que vol demostrar alegria i afecte. En molts casos, les abraçades són de compromís, són un ritual obligat i de vegades pur teatre que obeeix a unes necessitats d’imatge.

El valor d’aquest gest en les relacions humanes és altíssim doncs enforteix els vincles entre els “abraçats”, genera benestar físic i afavoreix la comunicació afectiva entre molts altres beneficis. Per això no és estrany que hagin sorgit iniciatives com Free Hugs (abraçades gratis) o la colossal missió de la líder espiritual índia Amma denominada la santa de les abraçades.

D’abraçades i dels seus efectes en les relacions humanes hem parlat al programa A punt amb la 2 de TVE.

A punto con la 2_Abrazos_15_2_16

Accediu al video per saber més sobre el poder d’una abraçada.