El llenguatge no verbal d’un professional segur. Els 13 gestos de la sort

A la feina, la nostra comunicació no verbal és clau, ja que, sense dir ni una sola paraula, estem presentant-nos davant dels altres. I un gest pot arruïnar la nostra imatge. A continuació, veuràs una sèrie de consells sobre el llenguatge no verbal que t’ajudaran a donar una imatge positiva de tu mateix com a professional:

1. En estar dempeus, adopta una posició dreta, sense enfonsar el pit. Els dos peus, ben recolzats a terra, lleugerament separats. Aquesta posició et donarà estabilitat i projectaràs fermesa.

2. Aixeca la mirada sense aixecar la barbeta i mira endavant quan caminis.

3. Mira als ulls de les persones que vas coneixent i a les que saludes en passar. És una forma de dir que estàs obert a la relació.

4. Somriu en el primer contacte i quan et presentin. Que el somriure sigui autèntic: provoca “potes de gall” i triga en desaparèixer.

5. Evita el somriure de nervis o de timidesa. El somriure que no s’esborra o les rialletes constants són indicatives d’incomoditat més que d’alegria.

6. No utilizis una carpeta com a escut protector. Pots aguantar-la amb la mà esquerra al costat de la cuixa. Et donarà un aire més obert i dinàmic.

7. La bossa o el maletí, també a la mà esquerra. Per poder saludar amb la dreta a la primera oportunitat.

8. Si tens el cabell llarg, no hi juguis. No és moment ni de nerviosisme ni de coqueteig.

9. No et toquis. Rascar-te el coll, tapar-te la boca, fregar-te el front, acariciar-te el braç… són senyals de nerviosisme.

10. Evita el “canell tou”. La mà posada com si fossis un gosset que aixeca la poteta et restarà molts punts.

11. No arrosseguis els peus. Per transmetre energia i capacitat de resolució, els teus passos han de ser àgils i enèrgics. Compte amb el taloneig de tipus militar, segurament no és necessari.

12. Seu endavant i amb l’esquena recta, per mostrar actitud de treball i dedicació.

13. Oblida’t del teu mòbil personal. Estàs treballant! Tot allò privat hauria d’esperar.

T’animo, doncs, a analitzar el teu propi llenguatge no verbal i a adoptar aquests gestos que, segur, t’ajudaran a assolir l’èxit professional.