El petó francès

 

Una de les maneres de comunicar-nos que tenim els humans i que ens agrada especialment és besar. El més apassionat dels petons és el que es fan els enamorats, conegut com a petó francès.

Es tracta d’un petó íntim que no es fa a qualsevol sinó a la persona que ens agrada de debò. Un bon petó francès ajuda a cremar calories, ens fa sentir millor, aixeca l’ànim i ajuda a mantenir l’amor en les parelles estables.

Estímul del desig

Moltes vegades aquest petó és el preludi de l’acte amorós, i serveix per estimular tots els ressorts del desig. És sensual per diverses raons:

 1. Els llavis són la part més sensible del nostre cos, més que el capciró dels dits o que els genitals. Amb l’excitació s’acumula la sang en les seves terminacions nervioses i qualsevol frec, pressió o mossegada és més plaent.
 2. L’ús dels llavis ens recorda la succió del mugró matern quan ens alletava i és un record molt plaent, segons l’expert en conducta humana Desmond Morris.
 3. Hi ha un paral·lelisme entre els llavis femenins i els llavis vaginals: ens els recorden el color, la sensibilitat, la humitat, la textura de la pell i la possibilitat d’obrir o pressionar aquests llavis.
 4. Hi intervenen també les llengües, que juguen i es busquen.
 5. L’intercanvi de saliva és un intercanvi de feromones que estimulen el desig.

Aprendre practicant

El primer petó, encara que sol ser el que més es recorda, segurament no és el millor. No ens solen donar lliçons de petons ni els pares ni a l’escola: aquest art s’aprèn practicant. Normalment es comença en l’adolescència, en un ambient una miqueta clandestí. Segons els científics, els petons adolescents són un senyal que s’entra en la maduresa sexual.

També pot passar que no ens agradi el tacte, el sabor o l’olor de l’altra persona, la qual cosa traurà farà perdre l’interès als amants i no es tornarà a produir el petó. De fet, si el petó és obligat no és gens plaent i provoca fàstic i repugnància.

Curiositats dels petons

La ciència que s’encarrega de l’estudi dels petons és la filematologia. Xifres que criden l’atenció sobre aquest tema són per exemple que fins a 34 músculs facials intervenen a l’hora de fer el petó francès, o que mentre es fa s’intercanvien fins a 80 milions de bacteris.

Segons els científics, en aquest intercanvi de substàncies químiques avaluem inconscientment la qualitat genètica i la salut de l’altra persona i decidim si som compatibles o no. Tot això amb l’objectiu d’assegurar unes cries sanes i fortes.

De punta a punta del planeta trobem diferències culturals a l’hora de besar-se. Per exemple, els nepalesos no es besen i a Japó els petons apassionats són al coll o a les mans, però no als llavis. En moltes cultures encara està mal vist que els amants es besin en públic i en alguns països està completament prohibit.

Actualment, al voltant del 90% de la població mundial coneix aquest tipus de petó i el practica. S’ha incorporat a l’escena pública, fins i tot com a símbol de llibertat sexual, acte de rebel·lia o reivindicació de l’amor homosexual.

Consells per fer un bon petó francès

 1. Tingues en compte la higiene de la boca, no fumis i no beguis alcohol (encara que si és compartit pot ajudar a fer el pas).
 2. Prepara el clima adequat, amb el mòbil en mode avió perquè no interrompi.
 3. Trenca la barrera del tacte de manera molt subtil, amb un acostament progressiu. Això dóna pistes de si l’altra persona està receptiva.
 4. Comença amb el contacte visual profund, s’apropen les boques, s’inclinen els caps i es tanquen els ulls.
 5. Es toquen els llavis. Primer tancats i a poc a poc s’obren i s’explora la boca de l’altre. Evita un excés de saliva i no deixis la llengua morta.
 6. No ofeguis a la teva parella pressionant el nas. Acaricia-li el clatell, però no li agafis amb força sense deixar-lo moure.
Si vols descobrir més secrets del petó francès, mira aquest vídeo del programa A punto con la 2 de TVE del dia 16 de maig de 2016.

snapshot