Com podem ser millors comunicadors

Aquesta setmana ha començat el nou magazine de TVE, A punto con la 2 i cada dilluns hi col·laboraré amb la secció Comunicació Personal en la qual veurem eines per mantenir la nostra comunicació en forma i sempre “a punt”.

Com a bona aficionada als mapes mentals (els col·lecciono i tot, et convido a veure la carpeta de Pinterest on en recullo alguns) us presento el que he elaborat per veure què cal tenir en compte per millorar la nostra comunicació, per ser millors comunicadors en general.

Hi ha cinc punts clau que cal tenir presents a l’hora de comunicar:

  • Observar i escoltar: no podem ser bons comunicadors si no estem atents a allò que succeeix al nostre voltant.
  • Conèixer-se a un mateix: a vegades no ens plantegem la imatge que estem projectant i és molt important a l’hora de transmetre els nostres missatges. Veurem com projectem aquesta imatge i què podem fer per canviar-la.
  • Entrenar habilitats: per exemple, com millorar la nostra forma de parlar en públic, ser millors negociadors o fer una crítica constructiva.
  • Planificar: és molt important preparar-nos quan ens enfrontem a una situació especial, ja sigui una entrevista de feina, una negociació important o una cita.
  • Aprendre: Hem de ser conscients que en comunicació mai no se sap tot. Per tant, cal anar millorant i aprenent sempre.
  • Revisar, analitzar i corregir: perquè només veient-nos i analitzant-nos a posteriori podrem arribar a entrenar cada dia més aquestes habilitats i, així, millorar-les.

Tots hem de tenir uns coneixements bàsics de comunicació. Ens ajudarà a millorar les nostres relacions, estar millor amb nosaltres mateixos, crear un clima agradable al nostre voltant. Serem més capaços d’influir com més dominem les eines de comunicació.

Teresa Baró - A punto con la 2 - 14-12-2015

Accedeix al vídeo per saber com millorar les teves habilitats de comunicació.