Com saber si caiem malament a una persona?

Per educació, per evitar un conflicte, per no fer mal a algú en moltes ocasions fingim estar bé en companyia d’alguna persona. Aquest comportament forma part de les bones maneres en les relacions socials i evita situacions tenses entre familiars, companys de feina o veïns. Però, ben pensat, estaria bé saber si caiem malament a algú, si estem molestant o no som oportuns. És difícil que ens ho diguin clarament, per tant haurem de recórrer a un llenguatge més difícil de silenciar i que envia missatges encara que no vulguem: el llenguatge no verbal.

Per saber si algú està amb nosaltres només per compromís, perquè no té més remei, si està incòmode… hem de ser bons observadors i llegir els missatges subtils que envien els altres.

Senyals positius:

En trobar-nos, especialment si l’encontre és casual, el gest de pentinar els cabells cap enrere o acariciar d’una forma suggerent. En general, els gestos d’obertura i guanyar volum com ara saludar amb la mà alta o obrir els braços també són un gest de simpatia cap a nosaltres.

Senyals negatius, de cansament, desinterès o tensió:

  • Rostre estàtic amb la mirada perduda
  • Desviament constant de la mirada cap a altres persones del voltant, cap a la finestra, etc.
  • Somriure forçat
  • Mandíbula tensa i tancada
  • Mossegar el llavi inferior

També influeixen la gesticulació, la posició dels peus, la posició corporal, l’espai personal, la veu…

Segueix veient en el vídeo de Para Todos la 2 com influeixen altres senyals.