Per què se celebra la Diada de Sant Jordi?

A Catalunya, el 23 d’abril és un dia molt especial. Se celebra el dia del llibre i la rosa. Els catalans omplim els carrers per celebrar la Diada de Sant Jordi, en la qual és tradicional regalar precisament això, un llibre i una flor.

El dia del llibre se celebra des dels anys 20 del segle passat, i es commemora l’enterrament de Cervantes i la mort de Shakespeare. A més, el mateix 23 d’abril, però de 1981, va morir Josep Pla, un dels més grans escriptors de la literatura catalana.

Però també és el dia de la rosa, un dia especial per a l’amor i els enamorats… I tot ve de la llegenda d’un cavaller que va morir decapitat el 23 d’abril de l’any 303 per negar-se a perseguir cristians. Així va ser com es va convertir en Sant Jordi, patró de Catalunya. No van ser poques les llegendes que es van crear al voltant de la seva figura, sent la més popular la que l’enfronta a un drac per salvar una bella princesa. En matar-lo, de la sang de l’animal va brollar una rosa vermella, representació de l’amor del cavaller i la dama. D’aquí que encara avui a Catalunya milers de parelles es regalin roses el 23 d’abril.

Precisament, aquest dia de Sant Jordi estaré firmant el Manual de la Comunicación Personal de Éxito a la parada de la llibreria Alibri a la Rambla Catalunya de Barcelona. Serà de 18h a 19h. Us espero!

Les Rambles de Barcelona en la Diada de Sant Jordi (font: Hotel Principal).