La importància de les converses intrascendents

Moltes vegades tenim diàlegs sobre temes sense importància, trivialitats que no ens importen gens però que serveixen per parlar amb els veïns o per a entaular conversa amb desconeguts. Deu ser que el tema és el de menys i allò realment important és el que ens diem amb l’expressió corporal?

Els anglesos en diuen small-talk. Formen part del ritual d’apropament a l’altre. És una forma de preparar el terreny per poder després tractar temes més transcendents. O de mantenir un contacte agradable amb els veïns, el cambrer del bar, el botiguer, encara que no tornarem a veure’ls mai. Però també de seducció perquè al dirigir-te a una persona amb el pretext de qualsevol tema trivial li estàs dient que és important.

A la secció de comunicació no verbal de Para todos la 2 parlem de la importància de la comunicació no verbal en aquestes trobades i del necessàries que poden arribar a ser aquest tipus converses.

També analitzem quins elements poden fallar quan…

  • A l’interlocutor li costa parlar per parlar o bé no és hàbil en aquest tipus de situacions
  • Es toquen determinats temes (política, diners, relacions personals, etc.)
  • El moment no és l’encertat

I finalment comentem com s’aprèn aquesta habilitat per trobar el tema, el moment i el to adequats perquè aquesta conversa sigui útil i agradable.

Accedeix al vídeo de Para Todos La 2 on parlem sobre la importància de les converses intrascendents