Gestos que alimenten l’amor de parella

Amb la mirada, el somriure, el moviment del cos enamorem a l’altre i també ens rendim al seu atractiu. En el moment de l’efervescència i de la passió el llenguatge no verbal ho diu tot, fins i tot més intensament que les paraules.

Després, si es consolida la relació, com pot ajudar-nos la comunicació no verbal a mantenir viva aquesta flama de passió en la parella?

Les carícies, els petons, les abraçades, en general tots els frecs i el contacte físic és el que manté aquesta flama de l’amor en el dia a dia, el que estableix que som una parella i no un parell d’amics. I són el que fa possible que tinguem una vida sexual continuada i plaent per als dos. Les carícies mantenen el nivell d’intimitat necessària per poder tenir unes relacions sexuals que no siguin ni una obligació ni una rutina.

Mantenir els rituals amorosos també fa que els sentiments es prolonguin. I també els moments especials que podem preparar: un sopar a casa o a un lloc romàntic, un passeig per un lloc que ens agradi a tots dos i, en general, totes aquelles activitats que ens permetin compartir emocions intenses: un concert, un espectacle esportiu, una pel·lícula o activitat física. Compartir emocions ens manté molt més a prop.

I quins són els gestos que ens connecten més amb l’altre?

La mirada seductora, intensa, directa als ulls, la que diu “com m’agrades”. La mirada d’enamorat, aquesta mirada que connecta dues persones d’una manera única, que sembla que poden estar hores aïllats del món sense adonar-se’n. Els somriures, per descomptat, senyals de complicitat com fer l’ullet o qualsevol altre gest propi de la parella.

Tots hem de seduir i mimar i no només esperar ser seduïts i mimats.

Accedeix al vídeo de Para Todos la 2 on parlem dels gestos que alimenten l'amor de parella