Els gestos femenins més seductors

Per triomfar en la diversitat de rols que exerceix, la dona d’avui ha de dominar molts estils de comunicació: tant el de professional eficient com el de dona seductora sexualment. Utilitzar la comunicació no verbal adequada a cada situació és un dels ingredients de l’èxit.

Hi ha molts tipus de dones

Hi ha molts estils de dona i molts estils de seducció. Fins i tot una mateixa dona es pot comportar de manera diferent segons el moment o quin sigui el seu objectiu. No és el mateix conquerir algú per a una nit que per tenir una parella estable. Algunes s’ho prenen com un joc, altres com una missió de gran envergadura. No obstant això, hi ha gestos molt comuns en la seducció femenina que no es donen en el comportament masculí.

En general els moviments femenins de seducció són suaus i ondulats, els més evidents són sensuals i voluptuosos. Així com l’home destaca la seva força i el seu poder amb moviments de força i valor, la dona sedueix més per la dolçor, la sensualitat, fins i tot a vegades per la submissió. En ambdós casos tots els moviments estan encaminats a ressaltar la masculinitat o la feminitat. Estem parlant de relacions entre parelles heterosexuals.

Moviment del cos

Per ressaltar l’atractiu de l’anatomia femenina, la posició del cos és bàsica ja que és el primer missatge que percep l’espectador: es tensa el cos, es pronuncien les natges i es treu el pit.

A més, es perd la rigidesa i la simetria, la qual cosa s’aconsegueix desplaçant la pelvis i vorejant el cap. Hi ha un remenada en caminar, per marcar els malucs, zona de la fertilitat, i també per fer més evidents les natges, que resulten molt atractives per a l’home.

Conscients del poder d’atracció del pit, molts dels gestos de seducció estan encaminats a realçar-lo o suggerir-lo, tot i estar cobert per la roba.

  • Estrènyer els braços per ajuntar els pits i fer més marcada la regatera.
  • Passar la mà pel coll o l’escot.
  • Aixecar els braços per darrere del clatell i deixar la zona del tronc oberta.

El rostre també sedueix

El bust i les natges no són l’únic atractiu. El cap en el seu conjunt ofereix un repertori llarguíssim de moviments que poden ser altament suggerents, començant pel moviment dels cabells. Hi ha qui ho considera una de les parts més sensuals i símbol de feminitat. Sacsejar el  cap enrere i/o pentinar-los són gestos que indiquen predisposició a la relació sexual.

La mirada és una via d’acostament, invitació i acceptació que s’utilitza en la fase on encara no hi ha les paraules. A través del contacte visual establim la comunicació, i segons com sigui aquest contacte, el receptor ha de desxifrar les intencions de l’altre. La mirada obliqua, la mirada carícia, la picada d’ullet còmplice, la caiguda d’ulls i moltes més són saborosos hams difícils d’esquivar.

La boca és una de les parts més eròtiques del cos femení. Tots els gestos que es fan amb la boca són de súbtil obertura, d’insinuació del petó o d’altres carícies íntimes. Encara que tot ´té la seva justa mesura, perquè quan és massa explícit existeix el risc de caure en la vulgaritat.

En la fase de la seducció cal trobar un equilibri entre l’interès per l’altre i la discreció, l’equilibri també entre la insinuació i la reserva, entre prendre la iniciativa i l’espera que l’altre actuï. Per això, molts moviments són ambigus: de picardia i timidesa, de valor i submissió…

Les dones són molt creatives en l’art de la seducció i poden convertir en tota una temptació qualsevol moviment per rutinari i quotidià que sigui.

Accede al vídeo de Para Todos la 2 sobre los gestos femeninos.