Com actuar en una vetlla

Encara que ens dolgui, la mort forma part d’aquest procés anomenat vida. Sovint, no sabem com actuar en els actes socials que envolten aquest moment, ja sigui a la vetlla, el funeral o l’enterrament.

Es tracta de situacions que serveixen per acomiadar a una persona i acompanyar als seus sers estimats, manifestar-los el nostre suport i solidaritzar-nos amb el seu dolor. No obstant això, cal tenir present que ni totes les situacions són iguals ni, molt menys, les cultures, països o pobles acomiaden als seus sers estimats de la mateixa manera.

Llavors, com podem saber la manera adequada d’actuar en aquests casos? Encara que depèn de la situació, hi ha una sèrie de consells universals que serviran d’ajuda per desembolicar-se de la millor manera possible. Vesteix de forma discreta i sòbria, espera el moment més oportú per donar el condol i adapta’t al tipus de cerimònia que hagi decidit la família del difunt.

Si el que et preocupa és no saber què dir, pensa que, en aquests casos, no importa tant què dius sinó com ho dius. Encara que les teves paraules et sonin a tòpic, el que les farà especials serà el teu llenguatge no verbal.

Cómo actuar en un velatorio - Teresa Baró - 22-6-15

Accediu al video per saber com actuar de la forma més adequada en una vetlla o un funeral.